Свежа пъстра салата със сьомга
Време за приготвяне
20 мин
Трудност
категория
- Салати
- Рибни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
100 г
пушена сьомга
60 г
малка глава червен лук
150 г
чери домати
100 г
рукола (радичо)
40 г
бейби спанак
4 бр.
яйца
1 бр.
авокадо
50 мл
маслиново масло
3 с. л.
сок от лайм
Приготвяне
1
Яйцата се сваряват за 8 минути. Изваждат се, потапят се в студена вода за 1 минута и след това се обелват.
2
Авокадото се разполовява, отстранява се костилката и вътрешността се напръсква с 1 с. л. сок от лайм. Нарязва се на кубчета.
3
Руколата и спанакът се измиват и подсушават. Чери доматите се режат на половина, а лукът – на тънки шайби.
4
Слагат се в подходящ съд. Налива се останалият сок от лайм и маслиново масло, подправя се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре.
5
Сервира се в чиния като основа за авокадото, нарязаните на резени яйца и пушената сьомга.