Копривата се бланшира в подсолена вода, отцежда се, почиства се и се накълцва.
2
Наситнените лук и чесън, копривата и настърганата кора от лимона се смесват и към тях се прибавят сокът от лимона и настърганото сирене.
3
Сипват се и наситнените магданоз и орехи и се овкусява с маслиновото масло, сол и черен пипер. Салатата се разпределя в чинии и отгоре се настъргват сварените яйца.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
коприва
3 бр.
яйца
200 г
краве сирене
2 връзки
пресен лук
2 връзки
пресен чесън
1 връзка
магданоз
1 бр.
лимон
50 г
орехи
50 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
Копривата се бланшира в подсолена вода, отцежда се, почиства се и се накълцва.
2
Наситнените лук и чесън, копривата и настърганата кора от лимона се смесват и към тях се прибавят сокът от лимона и настърганото сирене.
3
Сипват се и наситнените магданоз и орехи и се овкусява с маслиновото масло, сол и черен пипер. Салатата се разпределя в чинии и отгоре се настъргват сварените яйца.