Кимионът се счуква в хаванче и се смесва с накълцания чесън, маслиновото масло, оцета и бирата.
3
Морковите се слагат в тава, овкусяват се със сол и черен пипер и се заливат с дресинга. Пекат се около 45 минути в загрята на 190 °С фурна с вентилатор.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
моркови
3 скилидки
чесън
200 мл
тъмна бира
50 мл
маслиново масло
2 с. л.
балсамов оцет
1 с. л.
кимион на зърна
Приготвяне
1
Морковите се белят и се режат на две.
2
Кимионът се счуква в хаванче и се смесва с накълцания чесън, маслиновото масло, оцета и бирата.
3
Морковите се слагат в тава, овкусяват се със сол и черен пипер и се заливат с дресинга. Пекат се около 45 минути в загрята на 190 °С фурна с вентилатор.