Рикотата и синьото сирене се натрошават, а фетата се нарязва на кубчета. Сирената се поставят в подходяща купа и към тях се прибавят ситно нарязаните фурми и малко черен пипер.
2
Всичко се разбърква много добре. От сместа се оформя топка, която се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 2-3 часа.
3
После фолиото се отстранява и топката се овалва в наситнения кориандър. Поставя се върху поднос, поръсва се с нарязаните лешници и се сервира с малки филийки хляб.
Съставки
Съставки за
Порции
250 г
сирене „Рикота”
100 г
сирене „Фета“
60 г
синьо сирене
50 г
фурми (без костилки)
50 г
печени лешници
2 с.л.
наситнен кориандър
Приготвяне
1
Рикотата и синьото сирене се натрошават, а фетата се нарязва на кубчета. Сирената се поставят в подходяща купа и към тях се прибавят ситно нарязаните фурми и малко черен пипер.
2
Всичко се разбърква много добре. От сместа се оформя топка, която се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 2-3 часа.
3
После фолиото се отстранява и топката се овалва в наситнения кориандър. Поставя се върху поднос, поръсва се с нарязаните лешници и се сервира с малки филийки хляб.