Гъбите се обелват и се нарязват на тънко. Запържват се на два пъти в съд с 1 с. л. масло. Добавят се и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.
2
В багетите се правят няколко успоредни прореза, без да се стига до долу – трябва да останат цели.
3
Маслото се разтопява и се смесва с нарязания на ситно пресен лук и маковото семе.
4
Багетите се поставят върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълнят с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазват се с маслената смес и се завиват във фолиото.
5
Пекат се в загрята на 180 °С фурна с вентилатор за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
багета
250 г
печурки
100 г
краве масло
100 г
топено сирене
3 стръка
пресен лук
2 ч.л.
маково семе
3 стръка
мащерка
Приготвяне
1
Гъбите се обелват и се нарязват на тънко. Запържват се на два пъти в съд с 1 с. л. масло. Добавят се и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.
2
В багетите се правят няколко успоредни прореза, без да се стига до долу – трябва да останат цели.
3
Маслото се разтопява и се смесва с нарязания на ситно пресен лук и маковото семе.
4
Багетите се поставят върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълнят с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазват се с маслената смес и се завиват във фолиото.
5
Пекат се в загрята на 180 °С фурна с вентилатор за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.