Крем от чесън


Време за приготвяне
165 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
чесън
30 мл
маслиново масло
1 бр.
дафинов лист
50 мл
животинска сметана
2 бр.
багета

Приготвяне

1
Чесънът се накисва за 10 минути във вода, за да се обели по-лесно. След това се изважда, обелва се и се слага върху намазано с маслиново масло алуминиево фолио.
2
Овкусява се със сол, черен пипер и дафинов лист и хубаво се увива с фолиото. Поставя се в тава, наливат се 400 мл вода и се пече около 2 часа и 30 минути в предварително загрята на 160 °С фурна с вентилатор.
3
Готовият чесън се пасира със сметаната до получаване на гладък крем. Прехвърля се в стъклено бурканче и се съхранява в хладилник. Поднася се с багетите - най-подходящи са мини грахам багетите.

Подобни рецепти