Патладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят 30 минути да се задушат. После се обелват и се нарязват на ситно.
2
Скилидките чесън се смачкват или се счукват. Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към патладжана и чушката. Овкусява се със сол и черен пипер и се наливат маслиновото масло и оцетът.
3
Разбърква се добре и се оставя да преседи в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
патладжан
1 бр.
зелена чушка
2 скилидки
чесън
5 стръка
магданоз
2 с. л.
маслиново масло
1 с. л.
бял винен оцет
Приготвяне
1
Патладжанът и чушката се изпичат на нагорещен тиган, на скара или в чушкопек. Слагат се в найлонов плик или захлупен съд и се оставят 30 минути да се задушат. После се обелват и се нарязват на ситно.
2
Скилидките чесън се смачкват или се счукват. Магданозът се наситнява и заедно с чесъна се добавя към патладжана и чушката. Овкусява се със сол и черен пипер и се наливат маслиновото масло и оцетът.
3
Разбърква се добре и се оставя да преседи в хладилник поне 30 минути. Сервира се с препечен хляб.