Сладка салата с бекон и сирене


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 листа
маруля
150 г
свежо козе сирене
16 бр.
тънки резени бекон
2 бр.
ябълки
3 глави
шалот
25 г
краве масло
1 с.л.
лимонов сок
1 с.л.
мед
1 с.л.
бял балсамов оцет

Приготвяне

1
Ябълките се измиват, почистват се от семките и се режат на филийки. Поръсват се с лимонов сок.
2
Ябълките се измиват, почистват се от семките и се режат на филийки. Поръсват се с лимонов сок.
3
В същия съд се слага маслото и се загрява на умерен огън. Веднага след като се разтопи, се слагат нарязаният шалот и ябълките. Готвят се за кратко, докато придобият леко златист цвят.
4
Марулята се почиства, измива се, след което се реже на едро или се накъсва на големи парчета.
5
Поставя се като основа, а върху нея се подреждат запеченият бекон и ябълките с шалота. Най-отгоре се поръсва с отцедено и натрошено козе сирене.
6
Медът се смесва с балсамовия оцет и така приготвеният дресинг се полива върху салатата.
7
Сервира се веднага.

Подобни рецепти