Сладка салата с бекон и сирене


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Салати

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 листа
    маруля
  • 150 г
    свежо козе сирене
  • 16 бр.
    тънки резени бекон
  • 2 бр.
    ябълки
  • 3 глави
    шалот
  • 25 г
    краве масло
  • 1 с.л.
    лимонов сок
  • 1 с.л.
    мед
  • 1 с.л.
    бял балсамов оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се измиват, почистват се от семките и се режат на филийки. Поръсват се с лимонов сок.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се измиват, почистват се от семките и се режат на филийки. Поръсват се с лимонов сок.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия съд се слага маслото и се загрява на умерен огън. Веднага след като се разтопи, се слагат нарязаният шалот и ябълките. Готвят се за кратко, докато придобият леко златист цвят.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Марулята се почиства, измива се, след което се реже на едро или се накъсва на големи парчета.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставя се като основа, а върху нея се подреждат запеченият бекон и ябълките с шалота. Най-отгоре се поръсва с отцедено и натрошено козе сирене.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Медът се смесва с балсамовия оцет и така приготвеният дресинг се полива върху салатата.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира се веднага.

Подобни рецепти