
Салата с риба тон, авокадо и маслини
Време за приготвяне
15 мин
Трудност
категория
- Салати
- Рибни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
консерва риба тон
120 г
рукола
2 бр.
авокадо
200 г
черни маслини (без костилки)
250 г
чери домати
60 мл
маслиново масло
20 мл
ябълков оцет
Приготвяне
1
Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, а месестата част се обелва и се нарязва. Рибата се отцежда, доматите се нарязват.
2
Дресингът се приготвя от маслиновото масло, оцета, сол и пипер.
3
Руколата се подрежда в чинии, прибавят се рибата, авокадото, доматите и маслините. Салатата се полива с дресинга и се сервира.