Салата от пилешко и царевица
Време за приготвяне
60 мин
Трудност
категория
- Салати
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
пилешка пържоли от бут (без кожа)
300 г
пилешко филе
3 бр.
червени чушки
3 бр.
кочан царевица
3 глави
червен лук
0.5 връзка
босилек
200 г
заквасена сметана
1 скилидка
чесън
0.5 бр.
лимон
0.25 връзка
див лук
0.5 ч. л.
сух риган
Приготвяне
1
Пилешкото се маже с маслиново масло, подправя се със сол и пипер и се готви на грил до готовност. Реже се на кубчета.
2
Чушките се режат на две и се почистват от семките. Лукът се реже на шайби. Всички зеленчуци се мажат с маслиново масло и се пекат на грил. След това чушките се нарязват на по-малки парчета, а от царевицата се отделят зрънцата.
3
Зеленчуците се добавят към нарязаното пилешко месо. Сметаната се смесва със стрития на паста чесън, лимоновия сок, ригана, наситнения див лук и сол на вкус. Салатата се разбърква, поднася се с дресинга и листенца босилек.