Салата от червено цвекло с "Фета" и рукола


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Салати
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 700 г
    бейби червено цвекло
  • 3 стръка
    мащерка
  • 2 скилидки
    чесън
  • 200 г
    сирене „Фета“
  • 200 г
    рукола (радичо)
  • 50 г
    счукани ядки (по избор)
  • 2 бр.
    круши - 2 броя
  • 2 с.л.
    балсамов оцет
  • 20 мл
    прясно изцеден лимонов сок
  • 1 с. л.
    мед

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Червеното цвекло се обелва, реже се на четири (или на по-едри кубчета) и се слага в тава, покрита с хартия за печене.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се с меда, сол, черен пипер, мащерката и обеления чесън. Разбърква се и се полива с маслиновото масло и балсамовия оцет. Пече се 30 минути в загрята на 200 °С фурна. Освен да се изпече, червеното цвекло може и да се свари в леко подсолена вода.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След като се охлади, се прибавят нарязаното на парченца сирене и листата рукола и се разбърква. Салатата се сервира с нарязаните на тънко круши, поръсени с лимоновия сок и ядките.

Подобни рецепти