Бирено мезе от цаца


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    цаца
  • 1 бр,
    яйце
  • 20 г
    брашно за овалване
  • 1 щипка
    смлян черен и бял пипер
  • 150 мл
    олио за пържене

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Измийте и почистете рибата, пожелание отстранете главите.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Подсушете и осолете месото. Оставете да почине за 10тина минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пригответе панировката като разбъркате брашното, смления черен и бял пипер. В отделна купа разбийте яйцето. Оваляйте цацата първо в брашното после в яйцето.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържете в нагорещено олио до златист загар.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Извадете цацата на кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина

Подобни рецепти