Киноа с броколи и скариди


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 60 г
    киноа
  • 150 мл
    вода
  • 1 глава
    лук
  • 1 стрък
    целина
  • 1 стрък
    броколи
  • 3 скилидки
    чесън
  • 1 щипка
    лют червен пипер
  • 150 г
    опашки от скариди

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 200°С.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Броколито се накъсва на малки розички и към тях се прибавят 2 с. л. маслиново масло, лютия пипер, 2 наситнени скилидки чесън, сол и черен пипер, и всичко се разбърква. Броколито се слага в покрита с хартия за печене тава и се пече 15–20 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Киноата се измива и се вари заедно със ситно нарязаните лук и целина на умерен огън за 15 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В голям съд със сгорещено олио се слага 1 скилидка ситно нарязан чесън. Слагат се скаридите, поръсват се с малко черен и лют пипер и се пържат за кратко от двете страни.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом скаридите променят цвета си, в съда се слага сварената киноа и броколите, разбърква се и преди да се сервира се овкусява с маслиново масло и лимонов сок. Ако е необходимо, се прибавят още подправки.

Подобни рецепти