Рибните филета се подсушават добре с домакинска хартия и се подреждат в намазнена тава. Овкусяват се със сол и черен пипер и се поръсват с няколко капки лимонов сок.
2
Поливат се с 50 мл от олиото и се пекат 45–50 минути в загрята на 180°С фурна. По време на печенето се налива бялото вино.
3
Ситно нарязаният лук се запържва в останалото загрято олио до златистокафяво.
4
Прибавят се накълцаният чесън, нарязаните на едро домати заедно със соса, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри 20 минути, за да се задуши. Ако е необходимо, се налива малко вода.
Съставки
Съставки за
Порции
1.4 кг
филе от бяла риба
90 мл
олио
250 мл
бяло вино
2 с. л.
лимонов сок
100 г
лук
2 скилидки
чесън
400 г
белени домати от консерва
Приготвяне
1
Рибните филета се подсушават добре с домакинска хартия и се подреждат в намазнена тава. Овкусяват се със сол и черен пипер и се поръсват с няколко капки лимонов сок.
2
Поливат се с 50 мл от олиото и се пекат 45–50 минути в загрята на 180°С фурна. По време на печенето се налива бялото вино.
3
Ситно нарязаният лук се запържва в останалото загрято олио до златистокафяво.
4
Прибавят се накълцаният чесън, нарязаните на едро домати заедно със соса, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри 20 минути, за да се задуши. Ако е необходимо, се налива малко вода.