Кебапчета от риба


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

750 г
филе от бяла риба
2 бр.
жълтък
30 мл
бяло вино
1 ч.л.
лимонов сок
4 ч.л.
галета
2 с.л.
наситнен магданоз
200 г
майонеза
100 г
заквасена сметана
5 стръка
копър
3 скилидки
чесън

Приготвяне

1
Рибата се почиства от костите (ако има) и се нарязва на дребно. Смила се добре в блендер.
2
Прибавят се жълтъците, виното, лимоновият сок, галетата, магданозът, стритите 2 скилидки чесън, сол и черен пипер.
3
Всичко се обърква добре, за да се получи смес с гъста консистенция (при необходимост се прибавя още галета).
4
От сместа се оформят малки кебапчета, с размер 7–8 см. Запичат се в намазнен тиган или на грил до златистокафяво.
5

Майонезата се смесва със заквасената сметана, ситно нарязания копър, пюрираната скилидка чесън, и всичко се разбърква добре. Кебапчетата се сервират със соса.


Вместо с филе от бяла риба можете да направите кебапчетата с филетиран толстолоб или шаран.

Подобни рецепти