Карпачо от октопод


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1.5 кг
    октопод
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 глава
    лук
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч. л.
    сол
  • 1 шепа
    босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Дъното на продълговата форма (за хляб) се застила с прозрачно фолио.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Октоподът се почиства, измива се и главата се отстранява. Пипалата се отрязват, слагат се във формата и се покриват с фолио. Октоподът се слага във фризера за два дни.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След това октоподът се оставя за 10 минути на стайна температура. Фолиото се отстранява.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Междувременно се приготвя дресингът. Маслиновото масло се слага в купа, прибавят се лимоновият сок, стритият на паста чесън и ситно нарязаният лук. Подправя се със сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Разбърква се добре. Октоподът се нарязва на много тънко, полива се с дресинга, поръсва се с листа босилек и се сервира с препечен хляб.

Подобни рецепти