Фурната се загрява на 180 °С. Подходяща тава се покрива с хартия за печене.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Жълтъците се отделят от белтъците. Прибавя се щипка сол към белтъците и се разбива на сняг.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В тавата се правят малки купчинки от разбит белтък. С помощта на лъжица се оформя „кладенче“ в средата им. Пече се в загрятата фурна за 5 минути и се изваждат.
4
accessibility.recipes.cookingstep
В предварително направеното кладенче на всеки „облак“ се поставя по един жълтък. Връща се във фурната и се пече още 5 минути.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Изважда се и се посолява на вкус. Отгоре се поръсва с нарязан див лук и се сервира със сирене „Фета“ и препечен хляб.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
яйца
2 щипки
сол
4 с.л.
наситнен див лук
150 г
сирене „Фета“
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Фурната се загрява на 180 °С. Подходяща тава се покрива с хартия за печене.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Жълтъците се отделят от белтъците. Прибавя се щипка сол към белтъците и се разбива на сняг.
3
accessibility.recipes.cookingstep
В тавата се правят малки купчинки от разбит белтък. С помощта на лъжица се оформя „кладенче“ в средата им. Пече се в загрятата фурна за 5 минути и се изваждат.
4
accessibility.recipes.cookingstep
В предварително направеното кладенче на всеки „облак“ се поставя по един жълтък. Връща се във фурната и се пече още 5 минути.
5
accessibility.recipes.cookingstep
Изважда се и се посолява на вкус. Отгоре се поръсва с нарязан див лук и се сервира със сирене „Фета“ и препечен хляб.