Яйца с домати


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    яйца
  • 600 г
    домати
  • 160 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 бр.
    люти чушки
  • 2 с.л.
    маслиново масло
  • 2 с.л.
    нарязана на едро рукола
  • 1 ч.л.
    сух розмарин

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се сваряват за 8–9 минути и се обелват.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се почистват от семките и се нарязват на кубчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се наситнява и се сотира в маслиновото масло на слаб огън. Слага се смачканият чесън, нарязаните люти чушки и се бърка 2 минути. Огънят се намалява на най-ниска степен, съдът се покрива и се оставя за 10–15 минути, докато лукът омекне.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    После се усилва, добавят се доматите, розмаринът, сол и черен пипер, и се готви още 4–5 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep

    Яйцата се разрязват на половинки и се слагат в съда заедно с руколата. Ястието се сваля от котлона и се поднася с препечени филии.


    Може да добавите и нарязана на кубчета жълта чушка, тя ще придаде сладост на ястието.

Подобни рецепти