Яйца по панагюрски


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    яйца
  • 250 г
    краве сирене
  • 600 г
    кисело мляко
  • 1 скилидка
    чесън
  • 4 с. л.
    краве масло
  • 2 с. л.
    оцет
  • 1 ч. л.
    червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се четири от яйцата и се пошират вътре 5–6 минути. По същия начин се процедира с останалите яйца.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото се разтопява на котлона и се поръсва червеният пипер. Щом започне да се запържва, се сваля от огъня.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се стрива на паста и се смесва с киселото мляко и натрошеното сирене.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В чинии се слагат по 2 яйца, гарнира се с овкусеното кисело мляко и се залива с маслото с пипера. Поръсва се с едра сол и се поднася веднага.

Подобни рецепти