В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се четири от яйцата и се пошират вътре 5–6 минути. По същия начин се процедира с останалите яйца.
2
Маслото се разтопява на котлона и се поръсва червеният пипер. Щом започне да се запържва, се сваля от огъня.
3
Чесънът се стрива на паста и се смесва с киселото мляко и натрошеното сирене.
4
В чинии се слагат по 2 яйца, гарнира се с овкусеното кисело мляко и се залива с маслото с пипера. Поръсва се с едра сол и се поднася веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
8 бр.
яйца
250 г
краве сирене
600 г
кисело мляко
1 скилидка
чесън
4 с. л.
краве масло
2 с. л.
оцет
1 ч. л.
червен пипер
Приготвяне
1
В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се четири от яйцата и се пошират вътре 5–6 минути. По същия начин се процедира с останалите яйца.
2
Маслото се разтопява на котлона и се поръсва червеният пипер. Щом започне да се запържва, се сваля от огъня.
3
Чесънът се стрива на паста и се смесва с киселото мляко и натрошеното сирене.
4
В чинии се слагат по 2 яйца, гарнира се с овкусеното кисело мляко и се залива с маслото с пипера. Поръсва се с едра сол и се поднася веднага.