Яйца по панагюрски


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
яйца
250 г
краве сирене
600 г
кисело мляко
1 скилидка
чесън
4 с. л.
краве масло
2 с. л.
оцет
1 ч. л.
червен пипер

Приготвяне

1
В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се четири от яйцата и се пошират вътре 5–6 минути. По същия начин се процедира с останалите яйца.
2
Маслото се разтопява на котлона и се поръсва червеният пипер. Щом започне да се запържва, се сваля от огъня.
3
Чесънът се стрива на паста и се смесва с киселото мляко и натрошеното сирене.
4
В чинии се слагат по 2 яйца, гарнира се с овкусеното кисело мляко и се залива с маслото с пипера. Поръсва се с едра сол и се поднася веднага.

Подобни рецепти