Украйна – Борш


Време за приготвяне
210 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
свинско месо с кост
6 бр.
картофи
1 глава
червено цвекло
1 бр.
морков
2 глави
лук
0.5 бр.
зелка
4 стръка
чесън
1 с.л.
захар
1 ч.ч.
доматен сок или домати
сол, черен пипер, зелени подправки масло

Приготвяне

1
Месото се кипва, като се отстранява пяната. Оставя се да ври две минути и водата се изхвърля. Налива се чиста вода и се вари на слаб огън час и половина.
2
Междувременно картофите се обелват и нарязват на филийки, лукът – на ситно, зелето, морковите и цвеклото – на малки ивици.
3
След като месото е готово, то се изважда, обезкостява и нарязва на парчета. Заедно с картофите се връща в тенджерата.
4
Маслото се загрява в тиган, а лукът се запържва. Добавя се 1 с. л. захар и се разбърква. След това се слагат морковите и накрая - цвеклото. Добавят се доматите и се поръсва с подправки.
5
Зеленчуковата смес се задушава още 5 минути и се прибавя към тенджерата с бульона. След като кипне, се добавят зелето, нарязаният чесън, сол, черен пипер, захар на вкус. Готовото ястие трябва да престои 20 минути, след като е готово, за да се смесят всички аромати.

Подобни рецепти