Обелените картофи се настъргват на ситното ренде. Част от сока им се отделя. Към картофената маса се добавят брашното, яйцето, солта и се омесва тесто. С намокрена с вода лъжица се отделят неголеми парчета тесто и се пускат във вряща подсолена вода. Варят се 6-8 минути и се изваждат с решетъчна лъжица.
2
Беконът се нарязва на кубчета и се изпържва. Прибавя се нарязаният на ситно лук и се пържи до златист цвят, като се разбърква. С тази смес се заливат кнедлите преди поднасяне. Отделно се сервира салата от кисело зеле.
Съставки
Съставки за
Порции
800 г
картофи
1 бр.
яйце
250 г
брашно
150 г
лук
сол
50 г
бекон
Приготвяне
1
Обелените картофи се настъргват на ситното ренде. Част от сока им се отделя. Към картофената маса се добавят брашното, яйцето, солта и се омесва тесто. С намокрена с вода лъжица се отделят неголеми парчета тесто и се пускат във вряща подсолена вода. Варят се 6-8 минути и се изваждат с решетъчна лъжица.
2
Беконът се нарязва на кубчета и се изпържва. Прибавя се нарязаният на ситно лук и се пържи до златист цвят, като се разбърква. С тази смес се заливат кнедлите преди поднасяне. Отделно се сервира салата от кисело зеле.