1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Германия - Торта Шварцвалд

Германия - Торта Шварцвалд


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Тематични рецепти: Евро 2024

Съставки

Съставки за
 
Порции

за блата:
90 г
брашно
6 бр.
яйца
200 г
захар
60 г
краве масло
50 г
какао на прах
1 пакетче
бакпулвер
1 щипка
сол
1 пакетче
ванилия

за крема:
800 г
заквасена сметана
250 мл
сладкарска сметана
160 г
пудра захар

за пълнежа:
600 г
череши
150 мл
бренди
100 г
захар

за украса:
50 г
черен шоколад
50 г
бял шоколад
6 бр.
череши

Приготвяне

1
Заквасената сметана за крема се разбива заедно с пудрата захар. Сладкарската сметана се разбива до пухкава пяна и се смесват. Брашното, какаото, бакпулверът, ванилията и солта за блата се пресяват в купа. В друга купа се разбиват с миксер яйцата и захарта. Към тях се добавя разтопеното масло с разбъркване. Сухите съставки се смесват с течните като се разбърква с шпатула. Тестото се излива във форма за торта, покрита с пергаментова хартия на дъното. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути с вентилатор, след това се охлажда и се нарязва на три равни части.
2
Единият блат се поставя като основа във форма и се напоява с част от течността, в която са киснати плодовете. Отгоре се разпределя един слой крем, след това половината от плодовете и отново малко крем. Следва вторият блат, сироп, част от крема, останалите плодове, малко крем. Покрива се с последния блат, който също се напоява, намазва се с крем, като част от него се запазва стените на тортата. Тортата се прибира в хладилник за 4 часа.
3
В отделни съдове се разтопяват белият и черният шоколад за декорацията.  Върху пергаментова хартия се нанасят в четка линии от белия шоколад, отгоре се маже плътно с разтопения черен шоколад. Оставя се в хладилник хубаво да стегне.
4
Черешите се почистват от костилките. Накисват се в алкохола и захарта поне за 2 часа. След това се отцеждат. Течността се запазва.
5
Тортата се освобождава от формата. Кремът се разпределя по стените й. За украса шоколадовата декорация се начупва и се лепи по стените на тортата след намазването им с крем. По желание останалата начупена шоколадова декорация се разпределя в средата на тортата. Черешите също се добавят за декорация на тортата.

Подобни рецепти