Цветни топки


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    сварен нахут (или от консерва)
  • 2 скилидки
    чесън
  • 100 г
    крем сирене
  • 50 г
    запечен сусам
  • 1 щипка
    чили на прах
  • 100 г
    сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
  • 1 бр.
    авокадо
  • 1 с. л.
    сусамово масло (тахан)
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 2 с. л.
    лимонов сок
  • 3 с. л.
    наситнен див лук
  • 2 с. л.
    наситнен магданоз
  • 2 ч. л.
    пушен червен пипер
  • 1 ч. л.
    наситнен кориандър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Нахутът, смачканият чесън, сусамовото масло, маслиновото масло, лимоновият сок, сол и черен пипер се пасират. Пюрето се разделя на 4 части.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Към първата се прибавят крем сиренето и магданозът. Разбърква се добре и от получената смес се оформят малки топки. Всяка се овалва в нарязания див лук.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Втората част се подправя с пушения пипер и чилито. Разбърква се добре и се оформят малки топки. Овалват се в запечения сусам.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Към третата част се прибавят нарязаните сушени домати, а към последната се слагат намачканото авокадо и кориандърът.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Отново се офорят топки и се аранжират по цветове в плато.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ако предпочитате други зеленчуци или подправки, пригответе комбинации по ваш избор.

Подобни рецепти