Към изварата се прибавят нарязаното на малки кубчета сирене, пресованият чесън, нарязаният магданоз и малко черен пипер. Сместа се разбърква добре, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1-2 часа.
2
Нарът се почиства, а отделените зрънца се слагат в купа.
3
Сместа с изварата се разделя на 4 равни части, от които с ръце се оформят топки. Слагат се в купата при зрънцата от нара и се овалват добре от всички страни. Внимателно се притискат към сиренето и готовите топки се връщат в хладилника, където се съхраняват, докато бъдат сервирани.
Съставки
Съставки за
Порции
150 г
извара
100 г
сирене „Фета“
1 скилидка
чесън
2 с. л.
наситнен магданоз
1 бр.
нар
Приготвяне
1
Към изварата се прибавят нарязаното на малки кубчета сирене, пресованият чесън, нарязаният магданоз и малко черен пипер. Сместа се разбърква добре, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1-2 часа.
2
Нарът се почиства, а отделените зрънца се слагат в купа.
3
Сместа с изварата се разделя на 4 равни части, от които с ръце се оформят топки. Слагат се в купата при зрънцата от нара и се овалват добре от всички страни. Внимателно се притискат към сиренето и готовите топки се връщат в хладилника, където се съхраняват, докато бъдат сервирани.