Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в тиган с 1 с.л. сгорещено маслиново масло. Прибавят се накъсаните на розички броколи, нарязаните тиквички и грахът. Зеленчуците се пържат, докато омекнат леко.
2
Тофуто се реже на кубчета, полива се със соевия сос и се оставя да се маринова 20 минути.
3
Изваждат се в купа, в тигана се сипва останалото маслиново масло и се запържва маринованото тофу. След 10 минути се прибавят стритият на паста чесън и настърганият джинджифил. Зеленчуците се връщат в тигана, наливат се около 100 мл вода и всичко се готви още няколко минути. Дърпа се от огъня и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
тофу
2 с. л.
соев сос
1 глава
лук
300 г
броколи
200 г
грах
200 г
тиквички
2 с. л.
настърган джинджифил
1 скилидка
чесън
2 с. л.
маслиново масло
Приготвяне
1
Лукът се нарязва на ситно и се запържва за кратко в тиган с 1 с.л. сгорещено маслиново масло. Прибавят се накъсаните на розички броколи, нарязаните тиквички и грахът. Зеленчуците се пържат, докато омекнат леко.
2
Тофуто се реже на кубчета, полива се със соевия сос и се оставя да се маринова 20 минути.
3
Изваждат се в купа, в тигана се сипва останалото маслиново масло и се запържва маринованото тофу. След 10 минути се прибавят стритият на паста чесън и настърганият джинджифил. Зеленчуците се връщат в тигана, наливат се около 100 мл вода и всичко се готви още няколко минути. Дърпа се от огъня и се сервира.