Тиквичките се измиват, отстраняват се по-едрите семки и се нарязват на едри парчета.
2
Лукът се нарязва на кубчета и заедно с тиквичките се слага в тенджера, посолява се и се оставят да престоят 3–4 часа.
3
Прибавят се останалите продукти и подправки и тенджерата се поставя на котлона, докато сместа заври. Още горещи, тиквичките се сипват в буркани и се затварят плътно.
Съставки
Съставки за
Порции
1.5 кг
тиквички
5 глави
лук
2 с. л.
сол
3 ч. ч.
оцет
1 ч. ч.
захар
1 ч. л.
къри на прах
1 ч. л.
червен пипер
1 ч. л.
черен пипер на зърна
1 ч. л.
горчица на зърна
1 връзка
копър
Приготвяне
1
Тиквичките се измиват, отстраняват се по-едрите семки и се нарязват на едри парчета.
2
Лукът се нарязва на кубчета и заедно с тиквичките се слага в тенджера, посолява се и се оставят да престоят 3–4 часа.
3
Прибавят се останалите продукти и подправки и тенджерата се поставя на котлона, докато сместа заври. Още горещи, тиквичките се сипват в буркани и се затварят плътно.