Фурната се загрява на 200 °C. Тиквата се разрязва наполовина, почиства се от семената и жилавата част, след което се реже на тънки резени. Поставя се в тава, застлана с хартия за печене.
2
В купа се смесват сусамовото олио и медът, прибавят се пюрираният чесън, настърганият джинджифил, сусамът, чиата и сол и с получената смес се намазва тиквата. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 35 минути, след което фолиото се отстранява и се пече още 5 минути.
Съставки
Съставки за
Порции
1 бр.
тиква „Цигулка”
5 с.л.
сусамово олио
1 с.л.
мед
1 скилидка
чесън
1 ч.л.
настърган джинджифил
2 с.л.
семена от чиа
2 с.л.
сусам
Приготвяне
1
Фурната се загрява на 200 °C. Тиквата се разрязва наполовина, почиства се от семената и жилавата част, след което се реже на тънки резени. Поставя се в тава, застлана с хартия за печене.
2
В купа се смесват сусамовото олио и медът, прибавят се пюрираният чесън, настърганият джинджифил, сусамът, чиата и сол и с получената смес се намазва тиквата. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 35 минути, след което фолиото се отстранява и се пече още 5 минути.