Тиква с чиа и сусам


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    тиква „Цигулка”
  • 5 с.л.
    сусамово олио
  • 1 с.л.
    мед
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 ч.л.
    настърган джинджифил
  • 2 с.л.
    семена от чиа
  • 2 с.л.
    сусам

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 200 °C. Тиквата се разрязва наполовина, почиства се от семената и жилавата част, след което се реже на тънки резени. Поставя се в тава, застлана с хартия за печене.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В купа се смесват сусамовото олио и медът, прибавят се пюрираният чесън, настърганият джинджифил, сусамът, чиата и сол и с получената смес се намазва тиквата. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 35 минути, след което фолиото се отстранява и се пече още 5 минути.

Подобни рецепти