Тарталети с круши и горгонзола


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 лист
    бутертесто
  • 3 бр.
    круши
  • 25 г
    краве масло
  • 1 с.л.
    захар
  • 20 мл
    бренди
  • 100 г
    сирене „Горгонзола”
  • 25 г
    орехи
  • 3 стръка
    мащерка
  • 1 бр.
    жълтък

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Крушите се обелват, почистват се от семките и се режат на парчета. Маслото се разтопява, слагат се плодовете, захарта и брендито. Готви се на слаб огън няколко минути, докато крушите омекнат. Оставят се настрана да се охладят.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се реже на 6 части. С върха на ножа се оформя вътрешен ръб на всяко парче, като се внимава тестото да не се среже до долу. Краищата се намазват с жълтък, а в средата се надупчва с вилица.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Крушите се подреждат върху тестото и тарталетите се пекат около 20 минути в загрята на 200 °С фурна, докато краищата се зачервят. Още топли се поръсват с натрошена горгонзола, едро накълцани орехи и мащерка. Поднасят се веднага.

Подобни рецепти