Крушите се обелват, почистват се от семките и се режат на парчета. Маслото се разтопява, слагат се плодовете, захарта и брендито. Готви се на слаб огън няколко минути, докато крушите омекнат. Оставят се настрана да се охладят.
2
Бутертестото се реже на 6 части. С върха на ножа се оформя вътрешен ръб на всяко парче, като се внимава тестото да не се среже до долу. Краищата се намазват с жълтък, а в средата се надупчва с вилица.
3
Крушите се подреждат върху тестото и тарталетите се пекат около 20 минути в загрята на 200 °С фурна, докато краищата се зачервят. Още топли се поръсват с натрошена горгонзола, едро накълцани орехи и мащерка. Поднасят се веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
1 лист
бутертесто
3 бр.
круши
25 г
краве масло
1 с.л.
захар
20 мл
бренди
100 г
сирене „Горгонзола”
25 г
орехи
3 стръка
мащерка
1 бр.
жълтък
Приготвяне
1
Крушите се обелват, почистват се от семките и се режат на парчета. Маслото се разтопява, слагат се плодовете, захарта и брендито. Готви се на слаб огън няколко минути, докато крушите омекнат. Оставят се настрана да се охладят.
2
Бутертестото се реже на 6 части. С върха на ножа се оформя вътрешен ръб на всяко парче, като се внимава тестото да не се среже до долу. Краищата се намазват с жълтък, а в средата се надупчва с вилица.
3
Крушите се подреждат върху тестото и тарталетите се пекат около 20 минути в загрята на 200 °С фурна, докато краищата се зачервят. Още топли се поръсват с натрошена горгонзола, едро накълцани орехи и мащерка. Поднасят се веднага.