Тапенада с пармезан


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    маслини „Каламата“
  • 6 бр.
    солена аншоа
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 с.л.
    каперси
  • 20 г
    сирене „Пармезан“
  • 4 бр.
    сушени домати в маслиново масло
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 1 ч.л.
    риган
  • 4 бр.
    земел

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пармезанът се настъргва, а чесънът се обелва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслините (без костилки), аншоата, чесънът, каперсите, доматите, настърганият пармезан и риганът се смилат с маслиновото масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Готовата паста се съхранява в буркан в хладилник.

Подобни рецепти