Талиатели с грах и бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 г
    талиатели
  • 400 г
    замразен грах
  • 100 г
    бекон
  • 100 г
    настърган пармезан
  • 1 глава
    лук
  • 100 мл
    пилешки бульон
  • 40 г
    краве масло
  • 4 стръка
    мента

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се сварява до степен ал данте в голямо количество вряща подсолена вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се нарязва на ситно, а беконът – на кубчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В съд с незалепващо покритие се слага беконът и се готви на умерен огън за 5 минути. Добавят се маслото и лукът и се готви, докато той омекне.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Половината грах се пасира с горещия бульон и се добавя към лука и бекона. Овкусява се със сол и черен пипер. Сипва се останалия грах и наситнената мента.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сварената паста се сипва в соса с грах, наливат се 1–2 черпака от водата от варенето. Добавя се настърганият пармезан (заделя се малко за украса) и се разбърква хубаво. Сервира се с останалия пармезан.

Подобни рецепти