Домашни тортелини


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

260 г
брашно
3 бр.
яйца
0.5 ч.л.
сол
100 г
прясно сирене (рикота)
1 ч.л.
наситнен див лук

Приготвяне

1
Брашното се сипва в купа (или на плот, маса), прибавят се яйцата и солта и се замесва твърдо тесто.
2
Разточва се тънко на набрашнена повърхност или като се използва уред за правене на паста.
3
В средата на всеки се поставя малко от плънката (смесените рикота и див лук) и краищата се навлажняват леко с четка, потопена във вода.
4
Сгъва се в полукръг и внимателно се притиска, за да излезе излишният въздух и да се запечата плънката.
5
Краищата се сгъват в кръг, така че да се застъпват леко. Притискат се, за да не се отворят. Тортелините се слагат на набрашнена повърхност и се оставят да изсъхнат за кратко. После са готови за варене в подсолена вода.
6
Имайте предвид, че тънко разточеното тесто съхне бързо, така че не трябва да се бавите с направата на тортелините. Ако трябва да разточите голямо количество тесто, разделете го на няколко части и не го разточвайте наведнъж.

Подобни рецепти