
Чеснови питки на тиган
Време за приготвяне
60 мин
Трудност
категория
- Пица, паста и хляб
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
брашно
1 пакетче
бакпулвер
5 скилидки
чесън
3 с.л.
маслиново масло
Приготвяне
1
Брашното се посолява и се слагат бакпулверът, 300 мл топла вода, маслиновото масло и наситненият чесън. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Покрива се с кърпа и се оставя да почине за 30 минути върху набрашнен плот.
2
После се разделя на 8 равни по големина топки. От тях се разточват кръгове, с големината на тигана, в който ще се пекат хлебчетата.
3
Съдът се намазва с маслиново масло и се загрява. Питките се пекат от двете страни, до зачервяване.
*Обърнете внимание, че съдът, който ще използвате, трябва да е с незалепващо покритие.