Около 300 мл топла вода се смесват със захарта и маята. Разбърква се.
2
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се налива водата с маята. Добавя се и маслиновото масло. Замесва се тесто и се оставя да втаса. После се оформя като хляб и отново се оставя да втаса. По повърхността му се правят прорези.
3
Пече се 15 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 °С и хлябът се пече още 15 минути.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
брашно
30 мл
маслиново масло
7 г
суха мая
1 ч. л.
захар
1 щипка
сол
Приготвяне
1
Около 300 мл топла вода се смесват със захарта и маята. Разбърква се.
2
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се налива водата с маята. Добавя се и маслиновото масло. Замесва се тесто и се оставя да втаса. После се оформя като хляб и отново се оставя да втаса. По повърхността му се правят прорези.
3
Пече се 15 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. След това температурата се намалява на 180 °С и хлябът се пече още 15 минути.