Талиатели с грах и бекон


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

500 г
талиатели
400 г
замразен грах
100 г
бекон
100 г
настърган пармезан
1 глава
лук
100 мл
пилешки бульон
40 г
краве масло
4 стръка
мента

Приготвяне

1
Пастата се сварява до степен ал данте в голямо количество вряща подсолена вода.
2
Лукът се нарязва на ситно, а беконът – на кубчета.
3
В съд с незалепващо покритие се слага беконът и се готви на умерен огън за 5 минути. Добавят се маслото и лукът и се готви, докато той омекне.
4
Половината грах се пасира с горещия бульон и се добавя към лука и бекона. Овкусява се със сол и черен пипер. Сипва се останалия грах и наситнената мента.
5
Сварената паста се сипва в соса с грах, наливат се 1–2 черпака от водата от варенето. Добавя се настърганият пармезан (заделя се малко за украса) и се разбърква хубаво. Сервира се с останалия пармезан.

Подобни рецепти