Свински врат в сол


Време за приготвяне
185 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1.2 кг
свински врат (цяло парче)
2 кг
морска сол
1 ч.л.
червен пипер
0.5 ч.л.
кориандър на зърна
1 ч.л.
смлян кимион
1 ч.л.
бял синап
1 ч.л.
суха мащерка
1 ч.л.
черен пипер на зърна
200 г
заквасена сметана
1 с.л.
настърган хрян
2 скилидки
чесън
0.25 връзка
копър

Приготвяне

1
В хаванче се стриват всички продукти за подправянето. Ароматната смес се втрива добре в месото.
2
Половината сол се сипва в тава, слага се месото и се покрива с останалата сол. Съдът се слага в загрята на 220 °С фурна с вентилатор за 10 минути. След това градусите се намаляват на 150 и се пече 2 часа и 30 минути.
3
Месото се изважа от тавата, счупва се кората от сол и се почиства добре, може и с четка.
4
Копърът се наситнява и се смесва със стрития на паста чесън, сметаната и хряна. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Месото се нарязва на порции и се поднася със соса.

Подобни рецепти