Спаначени кюфтета с лек сос


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    пресен спанак
  • 2 бр.
    яйца
  • 250 г
    краве сирене
  • 4 скилидки
    чесън
  • 70 г
    галета
  • 2 с. л.
    олио
  • 400 г
    кисело мляко
  • 2 с. л.
    майонеза
  • 0.5 връзка
    копър

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се измива и се почиства.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Две скилидки от чесъна се нарязва на филийки и се запържва в олиото. Добавя се спанакът и се сотира, докато омекне и течността, която пусне, се изпари. Ако започне да потъмнява, но все още има течност, се отцежда хубаво през цедка.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се прехвърля в купа и се пасира. Към пюрето се прибавят натрошеното сирене, галетата и яйцата и се овкусява със сол и черен пипер. Разбърква се добре и се оформят кюфтета.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Овалват се в брашно, изтупват се от излишното и се пържат на маслена баня от двете страни. В момента, в който се сложат в тигана, силата на огъня се намалява. Когато са готови, се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалият чесън за соса се смачква на паста с малко сол. Смесва се с киселото мляко, майонезата и наситнения копър. Ако е необходимо, се овкусява с малко сол.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    В чиния се слагат три кюфтета и се заливат с малко сос. Така се оформят и другите две порции.

Подобни рецепти