Спагети Болонезе


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 500 грама
    Спагети
  • 500 грама
    Кайма
  • 500 мл.
    Доматен сок
  • 1 глава
    Лук (ситно нарязан)
  • 6 скилидки
    Чесън
  • 3 супени лъжици
    Зехтин
  • 1 щипка
    Канела (за овкусяване)
  • На вкус
    Подправки (черен пипер, сол)
  • На вкус
    Кашкавал или пармезан

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В тенджера загрейте зехтина. Задушете лука и чесъна до златисто.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавете каймата. Гответе, докато се запържи и промени цвета си.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавете доматен сок.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Оставете соса да къкри на тих огън около 10 минути. След това овкусете с черен пипер, канела и сол.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сварете спагетите според указанията и ги отцедете.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Смесете спагетите със соса. Сервирайте с настърган кашкавал или пармезан.

Подобни рецепти