Солени гофрети с пармезан и сос от масло и мед


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 3 бр.
    яйца
  • 300 г
    краве масло
  • 180 мл
    прясно мляко
  • 300 г
    фино бяло брашно
  • 100 г
    настърган пармезан
  • 1 ч.л.
    сол
  • 1 пакетче
    бакпулвер
  • 100 г
    бекон
  • 2 с.л.
    мед
  • 1 щипка
    сол
  • 1 щипка
    риган
  • 1 щипка
    мащерка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват, прибавят се половината от размекнатото на стайна температура масло и прясното мляко. Сипва се брашното, предварително пресято и бакпулвера, като се разбива на най-ниската скорост на миксера. Слагат се солта, настърганият пармезан и нарязаният бекон. При необходимост се налива още прясно мляко и всичко се разбива добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Гофретите се пекат в силно сгорещен гофретник.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Медът за соса се смесва с разтопеното масло, слага се малко сол и се подправя с риган и мащерка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Гофретите се сервират със сос от мед и масло.

Подобни рецепти