Солени гофрети с пармезан и сос от масло и мед


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

3 бр.
яйца
300 г
краве масло
180 мл
прясно мляко
300 г
фино бяло брашно
100 г
настърган пармезан
1 ч.л.
сол
1 пакетче
бакпулвер
100 г
бекон
2 с.л.
мед
1 щипка
сол
1 щипка
риган
1 щипка
мащерка

Приготвяне

1
Яйцата се разбиват, прибавят се половината от размекнатото на стайна температура масло и прясното мляко. Сипва се брашното, предварително пресято и бакпулвера, като се разбива на най-ниската скорост на миксера. Слагат се солта, настърганият пармезан и нарязаният бекон. При необходимост се налива още прясно мляко и всичко се разбива добре.
2
Гофретите се пекат в силно сгорещен гофретник.
3
Медът за соса се смесва с разтопеното масло, слага се малко сол и се подправя с риган и мащерка.
4
Гофретите се сервират със сос от мед и масло.

Подобни рецепти