Тофуто се реже на кубчета с размер 3х3 см, които се овалват в половината от царевичното нишесте така, че да се покрият от всички страни.
2
Изтупват се и се слагат в тиган със силно сгорещеното олио. Пържат се до златисто, след което се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
В друг съд се наливат 200 мл вода и се прибавят лютият сос, кленовият сироп, соевият сос и захарта. Сместа се кипва, след което огънят се намалява и се прибавя останалото нишесте, предварително разтворено в 3 с. л. студена вода.
4
Сосът се готви докато се сгъсти, след което се прибавя изпърженото тофу. Готви се още няколко минути, като от време на време се разбърква леко. Дърпа се от огъня.
5
Ястието се сервира като основно блюдо или като гарнитура.
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
тофу
50 г
царевично нишесте
50 мл
олио
40 г
захар
2 с. л.
кленов сироп
3 с. л.
соев сос
1 с. л.
лют сос
Приготвяне
1
Тофуто се реже на кубчета с размер 3х3 см, които се овалват в половината от царевичното нишесте така, че да се покрият от всички страни.
2
Изтупват се и се слагат в тиган със силно сгорещеното олио. Пържат се до златисто, след което се изваждат върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
В друг съд се наливат 200 мл вода и се прибавят лютият сос, кленовият сироп, соевият сос и захарта. Сместа се кипва, след което огънят се намалява и се прибавя останалото нишесте, предварително разтворено в 3 с. л. студена вода.
4
Сосът се готви докато се сгъсти, след което се прибавя изпърженото тофу. Готви се още няколко минути, като от време на време се разбърква леко. Дърпа се от огъня.
5
Ястието се сервира като основно блюдо или като гарнитура.