Сладък хляб


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    ябълки
  • 1 бр.
    банан
  • 250 г
    грубо смляно брашно
  • 75 г
    захар
  • 75 г
    краве масло
  • 1 бр.
    яйце
  • 2 с.л.
    лимонов сок
  • 2 ч.л.
    бакпулвер
  • 1 ч.л.
    ванилов екстракт
  • 2 с.л.
    овесени ядки
  • 1 щипка
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на резени.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Кипва се 1 литър вода, прибавя се лимоновият сок и се слагат нарязаните ябълки. Готвят се, докато омекнат, след което се отцеждат добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Бананът се обелва и се пасира заедно със сготвените ябълки. Прибавя се размекнатото масло и сместа се разбърква много добре. Слагат се захарта, разбитото яйце и ваниловият екстракт.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се пресява с бакпулвера и солта, и се прибавя към сместа. Разбърква се и се пресипва в намазнена овална форма за хляб (10х20 см) или в няколко по-малки форми, и се поръсва с овесените ядки. Хлябът се пече 50–60 минути в загрята на 170°С фурна.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се от формата и се оставя да се охлади на стайна температура.

Подобни рецепти