Овесените ядки се запичат на сух тиган на слаб огън. Бъркат се постоянно докато си променят цветя за около 5 минути. Кафявата захар се добавя, разбърква се и се оставя да се разтопи. Тиганът се сваля от огъня и сместа се оставя да изстине.
2
В друг съд се разбива сметаната. Добавят се медът и уискито, разбива се добре до гладка смес. Слагат се две трети от овесените ядки и се разбърква внимателно. Малините се прибавят, като няколко се оставят за украса.
3
Десертът се аранжира в чаши – на дъното се слагат по няколко малини, отгоре сметаната и се украсява с останалите овесени ядки и малини.
Съставки
Съставки за
Порции
4 с.л. фини
овесени ядки
2 ч.л.
кафява захар
300 г
малини
200 г
сметана
2 с.л.
мед
2 с.л.
уиски
Приготвяне
1
Овесените ядки се запичат на сух тиган на слаб огън. Бъркат се постоянно докато си променят цветя за около 5 минути. Кафявата захар се добавя, разбърква се и се оставя да се разтопи. Тиганът се сваля от огъня и сместа се оставя да изстине.
2
В друг съд се разбива сметаната. Добавят се медът и уискито, разбива се добре до гладка смес. Слагат се две трети от овесените ядки и се разбърква внимателно. Малините се прибавят, като няколко се оставят за украса.
3
Десертът се аранжира в чаши – на дъното се слагат по няколко малини, отгоре сметаната и се украсява с останалите овесени ядки и малини.