Картофите се обелват и се нарязват на еднакви кубчета с размер 2х2 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода 6–7 минути.
2
Отцеждат се, подсушават се и се поливат с маслиново масло. Овкусяват се с розмарина, сол и черен пипер и се разбъркват.
3
Подреждат се едно до друго в тава и се пекат 20 минути в загрята на 200°С фурна, докато хванат хубав златист загар. После всяко кубче се завива в лента от хамона и се нанизват по 2–3 на шишче. Поднасят се веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
6 бр.
големи картофи
3 щипки
сух розмарин
8 бр.
ленти прошуто
Приготвяне
1
Картофите се обелват и се нарязват на еднакви кубчета с размер 2х2 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода 6–7 минути.
2
Отцеждат се, подсушават се и се поливат с маслиново масло. Овкусяват се с розмарина, сол и черен пипер и се разбъркват.
3
Подреждат се едно до друго в тава и се пекат 20 минути в загрята на 200°С фурна, докато хванат хубав златист загар. После всяко кубче се завива в лента от хамона и се нанизват по 2–3 на шишче. Поднасят се веднага.