- 200 гкори за баница
- 120 гварена шунка
- 120 гсирене „Тилзитер“
- 1 бр.яйце
- 300 млкокосово масло (олио)
- 200 млзаквасена сметана
- 50 гмайонеза
- 1 щипкасол
- 1 с. л.лимонов сок
- 1 с. л.наситнен магданоз
- 1 с. л.наситнен босилек

Рулца с шунка и сирене
Време за приготвяне
40 минТрудност
категория
- Предястия
Съставки
Съставки за
Порции
- 200 гкори за баница
- 120 гварена шунка
- 120 гсирене „Тилзитер“
- 1 бр.яйце
- 300 млкокосово масло (олио)
- 200 млзаквасена сметана
- 50 гмайонеза
- 1 щипкасол
- 1 с. л.лимонов сок
- 1 с. л.наситнен магданоз
- 1 с. л.наситнен босилек
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstep
Всяка кора се реже на 4 по-малки правоъгълника. Яйцето се разбива в малък съд. Една кора се намазва леко с олио, върху нея се поставя друга кора, краищата се намазват с разбито яйце, слага се тънък резен шунка, върху него сирене и кората се завива на малко руло, като краищата се подпъхват навътре и рулото се затваря, за да не изтече плънката впоследствие. По същия начин се процедира с останалите кори.
- accessibility.recipes.cookingstepКокосовото масло се загрява в уок. Пълнените рулца се пържат за 3–4 минути, като се обръщат.
- accessibility.recipes.cookingstepИзваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Докато са горещи, рулцата се разрязват през средата по диагонал.
- accessibility.recipes.cookingstepМайонезата за соса се смесва със заквасената сметана, овкусява се със сол, прибавя се лимоновият сок и всичко се разбърква добре. Поръсва се с листенца магданоз и босилек. Рулцата се сервират със соса. Съвет: Можете да поръсите соса и с листенца лилав босилек.