Рулца с шунка и сирене
Време за приготвяне
40 мин
Трудност
категория
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
кори за баница
120 г
варена шунка
120 г
сирене „Тилзитер“
1 бр.
яйце
300 мл
кокосово масло (олио)
200 мл
заквасена сметана
50 г
майонеза
1 щипка
сол
1 с. л.
лимонов сок
1 с. л.
наситнен магданоз
1 с. л.
наситнен босилек
Приготвяне
1
Всяка кора се реже на 4 по-малки правоъгълника. Яйцето се разбива в малък съд. Една кора се намазва леко с олио, върху нея се поставя друга кора, краищата се намазват с разбито яйце, слага се тънък резен шунка, върху него сирене и кората се завива на малко руло, като краищата се подпъхват навътре и рулото се затваря, за да не изтече плънката впоследствие. По същия начин се процедира с останалите кори.
2
Кокосовото масло се загрява в уок. Пълнените рулца се пържат за 3–4 минути, като се обръщат.
3
Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Докато са горещи, рулцата се разрязват през средата по диагонал.
4
Майонезата за соса се смесва със заквасената сметана, овкусява се със сол, прибавя се лимоновият сок и всичко се разбърква добре. Поръсва се с листенца магданоз и босилек. Рулцата се сервират със соса. Съвет: Можете да поръсите соса и с листенца лилав босилек.