Рулца от патладжани с плънка от пилешко месо


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    пилешко филе
  • 1 бр.
    патладжани
  • 75 мл
    маслиново масло
  • 3 с.л.
    светъл балсамов оцет
  • 1 с.л.
    песто „Дженовезе”
  • 1 ч.л.
    пушен червен пипер

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Филето се подсушава върху кухненска хартия и се нарязва на ивици. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква леко.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слага се в подходящ съд с 1 с. л. сгорещено маслиново масло и се пържи до златисто. Прехвърля се в друг съд и се прибавя пестото. Разбърква се добре и се оставя на топло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В съда, в който е пържено месото, се слагат още 2 с. л. маслиново масло и патладжанът, нарязан на шайби с дебелина около 5 мм. Пържи се до омекване, след което се овкусява със сол, черен и пушен червен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    После всеки резен се обръща обратно и върху него се поставя едно парче пилешко месо. Патладжанът се завива на руло и се закрепва с клечка за зъби.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира веднага, докато е топло, поръсено с останалото маслиново масло и балсамовия оцет.

Подобни рецепти